Rookaroma / Smoke flavour / Clean smoke

Home » Rookaroma

Rookaroma / CleanSmoke is dat echte rook? Ja, maar teer, as en PAK’s ontbreken.

“Is geregenereerde rook echte rook?” Dat was de kernvraag van een onderzoek (2016/2017) aan de KULeuven. Het antwoord: “Ja geregenereerde rook heeft exact dezelfde eigenschappen als de rook die ter plaatse in een rookkast wordt gemaakt. Maar teer, as en PAK’s ontbreken.

Rookaroma is rook die na het vergloeien van hout wordt gecondenseerd, gezuiverd en gefilterd. Het is voor verschillende toepassingen verkrijgbaar:

  • In pure gecondenseerde vorm
  • Als wateroplosbaar product
  • Op oliebasis
  • In poedervorm

De juiste rookaroma voor uw levensmiddelen 

Met het juiste rookaroma smaakt vlees, vis of ander voedsel heerlijk. Het vloeibare rookaroma zorgt voor een typerende rooksmaak. Roken is al zeer lang ontzettend populair. Iedereen is gek op de heerlijke rokerige smaak. De traditionele manier van roken brengt echter veel nadelen met zich mee. Zo is het slecht voor het milieu en bestaat er de kans dat er giftige stoffen in het voedsel komen. Gelukkig is er tegenwoordig een manier om op een gezondere en milieuvriendelijkere manier voedsel te roken dat net zo lekker is: roken met een rookaroma, ofwel vloeibare rook.

Een vloeibaar rookaroma voor gezond en milieuvriendelijk roken

Het vloeibare rookaroma wordt via een speciale machine, een rookgenerator, omgezet in rook. Smoky Light B.V. levert in de Benelux zowel het rookaroma als de rookgeneratoren om op deze nieuwe manier voedsel te roken. Wij produceren deze aroma’s niet zelf, maar zijn enkel leverancier. De rookaroma’s zijn afkomstig van Red Arrow. Deze kunnen worden omgezet naar rook met behulp van de rookgeneratoren van Tarber AB.

Vloeibaar rookaroma omzetten in een rookgenerator

De vloeibare rookaroma’s van Red Arrow zijn een oplossing voor het ongezonde ambachtelijk roken. Rook van houtzaagsel wordt opgevangen en geconcentreerd tot een aroma. Dit aroma krijgt een poedervorm of een vloeibare vorm. Vervolgens wordt met name in de vlees- en visindustrie gebruikgemaakt van dit vloeibaar rookaroma om het vlees en de vis meer smaak te geven. Naast rookaroma’s verkopen wij bij Smoky Light B.V. ook andere producten van Red Arrow, zoals:

  • Grillaroma’s
  • Kookaroma’s
  • Browning producten

Ook met deze producten kunt u een extra smaak meegeven aan diverse soorten vlees en vis.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een rookgenerator is de ideale aankoop als u regelmatig voedsel wilt roken met behulp van vloeibaar rookaroma. Voor de aankoop van deze generator kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)182-555560 of door te mailen naar info@smokylight.nl. U kunt zelf kiezen of u gebruik wilt maken van vloeibaar rookaroma of in poedervorm. Het is mogelijk eerst monsters te bestellen om ze uit te proberen. Als u dit wilt, kunt u ons daarvoor bellen op bovenstaand telefoonnummer.

Heeft u een vraag?

Bekijk onze video’s